Over deze website

Vormgeving en styling van deze website zijn met opzet eenvoudig gehouden. Hierdoor komt de nadruk op de fotografie te liggen die op deze website te zien is. Omdat ik afbeeldingen het liefst op een neutrale ondergrond plaats, zijn er naast zwart, wit en een aantal grijstonen nauwelijks kleuren gebruikt. De foto’s zelf worden op een aantal verschillende manieren getoond. De home-page laat een slideshow zien met een selectie van uit mijn fotografisch werk

Portfolio

In het portfolio deel laat ik de foto’s zien in slideshows. Het zijn korte series - maximaal 15 afbeeldingen - die door locatie of onderwerp een verband hebben.
De slideshows zijn te bedienen: ‘mouse-over’ op een desktopcomputer ‘stopt’ de slideshow; ‘mouse-out’ start deze weer. Met behulp van de pijltjes kan de gebruiker navigeren.
Op een tablet stopt de slideshow door de afbeelding aan te raken (‘touch’). Deze start weer door ‘touch’ naast de afbeelding. Er zijn geen pijltjes op een tablet. Navigeren gaat met ‘swipe’. Op een smartphone is geen slideshow. Wel zijn de afbeeldingen uit de diverse slideshows te zien.

Toepassing

De op deze website gebruikte lettertypen zijn Verdana en Archivo.
Een aantal toepassingen zijn dynamisch in PHP geprogrammeerd. De slideshows werken dankzij jQuery. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van de ‘Open Source’ Cycle2 toepassing van Mike Alsup (Malsup).

Responsive

De website is ‘responsive’. Dat wil zeggen dat website zowel op desktopcomputers als op tablets en smartphones bekeken kan worden. Echter, de beste ervaring biedt het bekijken van de fotografie op een desktopcomputer of een tablet over de fotografie

Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2024 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden
Top