Over deze website

Vormgeving en styling van deze website is met opzet eenvoudig gehouden. Hierdoor komt de nadruk op de fotografie te liggen die op deze website te zien is. Omdat ik afbeeldingen het liefst op een neutrale ondergrond plaats, zijn er naast zwart, wit en een aantal grijstonen nauwelijks kleuren gebruikt. De foto’s zelf worden op een aantal verschillende manieren getoond. De home-page laat een slideshow zien met een selectie van uit mijn fotografisch werk

Portfolio

In het portfolio deel laat ik de foto’s zien in slideshows. Het zijn korte serie - maximaal 15 afbeeldingen - die door locatie of onderwerp een verband hebben.
De slideshows zijn te bedienen: ‘mouse-over’ op een desktopcomputer ‘stopt’ de slideshow; ‘mouse-out’ start deze weer. Met behulp van de pijltjes kan de gebruiker navigeren.
Op een tablet stopt de slideshow door de afbeelding aan te raken (‘touch’). Deze start weer door ‘touch’ naast de afbeelding. Er zijn geen pijltjes op een tablet. Navigeren gaat met ‘swipe’.

Toepassing

De op deze website gebruikte lettertypen zijn Verdana en Archivo.
Een aantal toepassingen zijn dynamisch in PHP geprogrammeerd. De slideshows werken dankzij jQuery. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van de ‘Open Source’ Cycle2 toepassing van Mike Alsup (Malsup).

Responsive

De website is ‘responsive’. Dat wil zeggen dat website zowel op desktopcomputers als op tablets zoals een iPad bekeken kan worden. Niet op telefoons / smartphones. Ik vind een telefoonscherm domweg te klein voor een goede beleving van mijn fotografie.
Wie het werk op deze website wil zien moet het met een desktop of tablet bekijken. De getoonde afbeeldingen zijn klaar voor hoge resolutie (retina) schermen.
Bij een bezoek aan mijn website met een smartphone is de ‘phone-site’ van Kunstzyde te zien. Hier zet ik uiteen wat ik als webdesigner voor toepassingen met smartphones kan doen. over de fotografie

Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2021 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden
Om mijn werk te zien, gebruik een tablet, laptop of desktopcomputer
To see my photography, use a tablet, laptop or desktop computer

enter
Bekijk een korte serie foto's
View a short series of photos
Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2021 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden