Anton Staartjes

Na mijn opleiding aan de Rietveld Academie werkte ik een aantal jaren als vrij-werkend beeldend kunstenaar in de disciplines grafiek, gemengde technieken en fotografie. In opdracht maakte ik monumentale kunsttoepassingen onder andere voor het Centraal Kantoor van de GG & GD en de voorgevel van het Polanentheater. Naast mijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar was ik lid van diverse adviescommissies en besturen op het gebied van de beeldende kunsten.

1990 - 2010

Na 1990 verlegde het zwaartepunt van mijn activiteiten zich naar toegepast werk. Als fotograaf/vormgever werkte ik onder andere voor het Amsterdams Historisch Museum, PTT-Telefoondistrict Amsterdam en diverse Rabobanken in Nederland.
Met Rabobank Amsterdam had ik een jarenlange opdracht-relatie. Ik was betrokken bij de inrichting van nieuwbouw en verbouwingen van bankfilialen in Amsterdam. Voor de vestigingen aan de Nieuwmarkt en Oostelijke Handelskade vervaardigde ik monumentale foto-tableau’s die historische en hedendaagse aspecten van de locatie weergeven. Begin 2010 verzorgde ik nog een fotoserie voor een (zakelijke) Rabobank in het ‘Bruggebouw’ over de A10 in Amsterdam.
Een ander aspect van mijn beroepsuitoefening is het werk als freelance publicist. In de vorm van interviews, achtergrondverhalen en toelichtingen/workshops schrijf ik artikelen over beeldende kunst, fotografie en (digitale) techniek. Ik werk(te) onder andere voor Apple World Magazine, Creation, DC2, Publish, kM (kunstenaarsmateriaal), Pf (professionele fotografie) en Kunstenaar.nl.

Heden

Ee deel van mijn huidige werkzaamheden bestaat uit webdesign: een logische samentrekking van vormgeving, fotografie, digitale technieken en tekst. Ik ben gespecialiseerd in dynamische MySQL/PHP websites met - waar nodig - jQuery javascript toepassingen. Een belangrijk deel van mijn cliënten is vormgever, beeldend kunstenaar of fotograaf. Ik geloof in heldere, compacte websites met een maximale focus op het aangeboden product of dienst.

In de afgelopen jaren keerde ik weer terug naar autonoom vrij werk. Ik gebruik hiervoor fotografie als beeldend middel met een grote voorliefde voor landschap.

over de website
Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2024 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden
Top