Kunstenaarsgesprek

Al meer dan vijfentwintig jaar schrijf ik - Anton Staartjes - artikelen over fotografie, vormgeving en beeldende kunst voor diverse bladen. Veel van deze artikelen zijn interviews, gesprekken eigenlijk, met beeldend kunstenaars en fotografen. Bijna alle gesprekken zijn na jaren nog steeds actueel en/of leuk om nog eens te lezen. Ik vond het daarom jammer dat na een eenmalige plaatsing er niets mee mee gebeurde. Daarom startte ik met de website 'kunstenaarsgesprek'.

De geïnterviewden die ik om medewerking verzocht reageerden zonder uitzondering enthousiast

De gesprekken zijn in twee categorieën verdeeld. In de rubriek 'Kunstenaar en…..' staan gesprekken over wat kunstenaars zoal naast hun vak als beeldend kunstenaar doen. Vaak is er een nevenberoep omdat er met het vak niet genoeg verdienen om de kosten van een huishouden èn een atelier en materiaal te kunnen betalen. Ook nemen kunstenaars naast hun beroepspraktijk allerlei activiteiten en verantwoordelijkheden op zich.

In de rubriek 'Materiaal en techniek' praten kunstenaars over de door hun gebruikte materialen en technieken. Traditie of liefde voor een materiaal kan ook een reden voor een bepaalde materiaalkeuze zijn. Over de uitdaging om een weerbarstig materiaal naar de wil van de kunstenaar te dwingen of met een experiment nog ongebaande paden te begaan, zijn onderwerpen die in de gesprekken vaak aan de orde komen.

Ga naar kunstenaarsgesprek
Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2024 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden
Top